Spouwmuurisolatie is een populaire vorm van isolatie. Dit komt door de relatieve lage investering en meerdere en omdat je je geld slechts binnen enkele jaren terug zult verdienen. Na het toepassen van spouwmuurisolatie profiteer je direct van een hoger wooncomfort, lagere energierekening en zet je goede stap naar een duurzame woning.
Isoleren kost geld. Hoe betaal je de kosten? Er zijn aantrekkelijke subsidies en leningen voor isolatie en andere duurzame maatregelen.
- Er is een landelijke subsidie voor isolatie. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Als je 2 of meer maatregelen laat uitvoeren, heb je extra voordeel: het bedrag per vierkante meter is dan 2 keer zo hoog. Je krijgt alleen subsidie als je de werkzaamheden laat uitvoeren door een bedrijf (dus niet voor doe-het-zelven). De uitgebreide voorwaarden kun je vinden op Subsidie voor isolatie.
- Sommige gemeenten en provincies geven ook subsidie voor isolatie. Check de regelingen in jouw gemeente op Energiesubsidiewijzer.
- Ga je een hypotheek afsluiten? Je kan extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen.
- Er is ook een voordelige lening voor energiebesparende maatregelen.
ZIT ER AL ISOLATIEMATERIAAL IN JE SPOUW?
Ongeveer 1 van de 4 woningen heeft nog géén geïsoleerde buitenmuren. Spouwmuurisolatie is een slimme manier om je buitenmuren te isoleren. Maar dan moet je natuurlijk wel een spouw hebben: een ruimte van 4 tot 6 cm tussen 2 muren. Check daarom eerst of jouw gevel een spouw heeft (1). Kijk daarna of hij al gevuld is (2). Soms zit er al isolatiemateriaal in, maar is dat niet (meer) zo goed. Vraag dan aan een isolatiebedrijf of ze de spouw kunnen bijvullen voor een betere isolatiewaarde.
SNEL, GEMAKKELIJK, MILIEUBEWUST!
Je kan geen kosten besparen door zelf je spouwmuur te isoleren. Voor deze klus moet je altijd een professioneel isolatiebedrijf inhuren. Maar dat is wel te overzien, want onze vakmensen zijn maximaal één dag aan het werk en hoeven niet je huis in. Ze spuiten het isolatiemateriaal vanaf de buitenkant in de gevel. En aan het einde van de dag voelt je huis prettiger: de muren geven minder kou af, de warmte blijft beter hangen en is beter verdeeld over de ruimte. En je helpt het klimaat, omdat je minder gas verbruikt.